Evangelische Gemeente De Graankorrel


De Graankorrel is een evangelische gemeente gevestigd in Dedemsvaart. Elke zondag om 9.30 uur komen we samen in het gebouw van het Vechtdal College Dedemsvaart.

Vanuit een verlangen van een aantal christenen uit Dedemsvaart is de Graankorrel ontstaan. Zij verlangden naar het starten van een evangelische gemeente die dienstbaar kon zijn binnen Dedemsvaart en Balkbrug. Er werd gekozen voor deze naam naar aanleiding van de volgende Bijbeltekst:

Als de graankorrel niet in de aarde valt en sterft, blijft zij op zichzelf. Maar als zij sterft, brengt ze veel vrucht voort.’ (Johannes 12:24)

Eén graankorrel wordt op die manier vele graankorrels. Zo heeft ook Jezus Christus Zijn leven gegeven voor een ieder. Hij is aan het kruis gestorven zodat wij vrij kunnen worden van alle schuld en zonde. Daarom staat de Here Jezus Christus, Zoon van de levende God, centraal binnen de Graankorrel. Hij werkt in en door de gemeente door de Heilige Geest. Het doel van de gemeente is Jezus Christus leren kennen en bekend maken. In de samenkomsten willen we Hem eren met aanbidding en wordt Zijn woord, vanuit de bijbel, gedeeld.

Tijdens de samenkomst is er voor de kinderen van de basisschoolleeftijd zondagschool. Er zijn verschillende groepen. Zo zijn er de Spoorzoekers (groep 1 en 2), Hiskids (groep 3 t/m 5) en Masterclass (groep 6 t/m 8). Elke groep behandelt een eigen thema passend bij de leeftijd van het kind. Aan de hand van het thema worden liederen gezongen, knutselwerkjes gemaakt of zijn er andere bijpassende activiteiten. Naast de zondagschool is er ook oppas voor de allerkleinsten tot 4 jaar.

De samenkomst duurt tot ongeveer 11.00 uur. Als afsluiting is er gelegenheid voor het drinken van een kopje koffie of thee en tijd om elkaar te ontmoeten. De zondagschool duurt tot 11.30 uur. Een ieder is van harte welkom.

Adres gegevens

Adres

Botermanswijk 1, Dedemsvaart

GPS

52.6056857, 6.4492344

Internet

Aangesloten bij Platform van Kerken;

Is aangesloten

Is niet aangesloten

Dienst tijden

Maandag

Dinsdag

Woensdag

Donderdag

Vrijdag

Zaterdag

Zondag

09:30

Opzoek naar meer kerken?