PKN Centrum


Wijkgemeente Centrum maakt onderdeel uit van de Protestante Gemeente Hardenberg-Heemse. Deze wijkgemeente omvat naast het centrum van Hardenberg de buurtschappen Ane, Anevelde en Brucht. Het is een gevarieerde wijk met kenmerken van het centrum en het platteland.

De gemeenteleden zijn in meerderheid van regionale afkomst. Veel gemeenteleden zijn of waren werkzaam in de landbouw, de industrie of de dienstverlening. Er wonen in verhouding veel ouderen. In het centrum vind je dan ook veel voorzieningen voor ouderen.

Een wijkgemeente bestaat uit vele gemeenteleden die niet allemaal hetzelfde zijn, ook niet in hun geloven. Wij vinden het luisteren naar de Heilige Schrift belangrijk, Door de woorden van de Bijbel wil God ons aanspreken, door de leiding van de Heilige Geest. Daarbij mogen we steeds weer uitkomen bij Jezus Christus, onze Heer.

Tijdens de zondagse kerkdienst willen we ons laten inspireren en aanmoedigen tot een gelovig leven, ook door de week. In de preek neemt de voorganger ons mee in een proces van luisteren en horen. Ook al het andere in de kerkdienst is van belang. We komen voor Gods aangezicht en bidden dat Hij ons sterkt, troost en richting wijst. Het leven met Hem, het omzien naar elkaar en de dienst aan de samenleving en de wereld vinden we belangrijk.
We willen niet met alle winden meewaaien. In de woorden van onze tijd willen we zeggen wat ons drijft en daarbij zoeken we soms ook naar nieuwe vormen.

Het Centrum is een prettige wijkgemeente, veel gemeenteleden tonen hun betrokkenheid en doen mee aan activiteiten.

Aanvangstijden van de diensten: ’s morgens om 10.00 u.; ’s avonds om 19.00 u. De dienst van 10:00 uur is afwisselend in de Stephanuskerk en de Höftekerk. De dienst van 19:00 uur is in de Stephanuskerk. Bij de dienst van 10.00 u. is er oppas en na afloop koffiedrinken in de Schakel. Op een aantal zondagen is in de dienst van 10.00 uur kindernevendienst.

Adres: De beide kerken liggen in het centrum van de stad, rond het Wilhelminaplein. Er is voldoende en gratis parkeerruimte.
Höftekerk: Lage Doelen 3, tel: (0523) 261554
Stephanuskerk: Voorstraat 36, tel: (0523) 265340

Naam predikant(en) c.q. voorganger(s); Ds. Pieter Noordmans, ds. Bert de Lange,

kerkelijk werkers: mw. Neeltje Jonkers-Salomons, mw. Noortje de Lange-van der Lugt

contactgegevens (adres scriba, postadres secretariaat:
Mw. G. Zagers-Dam, Burg. Schuitestraat 20, tel.nr. 265146
scriba.centrumzuid@pknhardenbergheemse.nl

Adres gegevens

Adres

Hardenberg

GPS

52.575236042801, 6.6170875662516

Internet

Aangesloten bij Platform van Kerken;

Is aangesloten

Is niet aangesloten

Dienst tijden

Maandag

Dinsdag

Woensdag

Donderdag

Vrijdag

Zaterdag

Zondag

10:00 |19:00

Contact formulier

Opzoek naar meer kerken?